maandag 20 augustus 2018

Voorbereiding vertrek



De voorbereiding van ons vertrek

Na 4 jaar hard werken, studeren en stage lopen, waarin Maja haar bachelors in de verpleegkunde bemachtigde en Bart het nodige spaargeld verzamelde, vonden we het hoog tijd om er een jaartje tussen uit te knijpen om van het klimzwerver bestaan te genieten. Hiervoor pakten wij vanaf juli onze spullen in en sloegen die bij vrienden/familie op en in een gehuurde opslagruimte. Het huis zegden we 13 augustus op.
Bart aan het werk om onze spullen op te slaan in een gehuurde opslagruimte

Met dit busje brachten we overtollige huisraad naar het grofvuil



Enkele maanden daarvoor had Bart al zijn IT-baan opgezegd bij KPN, om full-time een Volkswagen busje te verbouwen tot kampeerwagen (en 101 andere zaken te regelen!). Alleen het dak liet hij er door Aart van Aartcamperbouw op zetten, de rest deed hij zelf. Een paar maanden hard klussen bleek maar net genoeg om er een paleisje van te maken, maar dan heb je ook wat. Wat te denken van zonnepanelen op het dak waarvan de energielevering middels een elektronische display precies afgelezen kan worden in Ampère? Of een verrolbaar aanrecht over een op maat gemaakte geleiderails? Die Bart, hij kan ook alles maken!

Bart klust aan de kampeerbus voor de deur (van ons voormalige huis in Nederland)

Letterlijk luttele seconden voordat het mannetje van de verhuurmaatschappij onze woning kwam inspecteren, stouwden we de laatste spullen in onze kampeerbus met het zweet op de rug. Na een korte, probleemloze inspectie stapten we in en reden voorgoed weg uit Duivendrecht. Een uur of 10 rijden later arriveerden we te Hirtshals. In deze Deense kustplaats wachtte de boot van Colorline om ons naar Narvik (Noorwegen) te brengen. Het avontuur was weer begonnen.

Filmpje van onze 1e kampeerplek

Momenteel kamperen we in de Noorse bossen, een voorproefje hiervan is te zien op dit filmpje, door onze drone geschoten: