woensdag 26 september 2018

Onze laatste Alpendagen


Er is een koude wind opgestoken uit het noorden die onderstreept dat de zomer voorbij is. Dus na een maand in de Alpen rondgezworven te hebben, is het nu hoog tijd voor ons rubber tramps om door te rijden. We gaan een stukje zuidelijker en een flink stuk lager zitten. We denken aan de klimgebieden van Volx en Courbons, alsmede de imponerende wanden van de Verdonkloof. Dat laatste niet in de laatste plaats omdat we er een groepje vrinden gaan ontmoeten: 5 heren en 1 dame komen vanuit Nederland overvliegen voor een korte klimvakantie. Gezellig! En nee, we hebben ze niet gevraagd om pindakaas en drop mee te nemen...
Badderen in de Onde, een snelstromende rivier in het Ecrins natuurpark (Alpen)
In de Ecrins deelde we de weg met deze vrijbuiters. Later kwam de boer langs en kwam aan het licht dat ze op mysterieuze wijze ontsnapt waren uit hun elektrische omheining!

Ondertussen hebben we niet stil gezeten, zoals onderstaande foto’s van onze klimavonturen op de lange wand van de Gorges de la Biaysse tonen:

Maja klimt de derde lengte van een TD (TD=très difficile) tour in de Gorges de la Biaysse, het is 200 meter prachtig stijl klimmen (max 6a+) op kalk boven de rivier
Bart klimt de 6a scheur in onze Biaysse tour, genaamd 'Les Hirondelles' (De zwaluwen)
De top is bereikt! Vanuit de schaduw van de noordwestwand, klim je ineens de zon in.

Drone actie: ons 1e klimfilmpje!

Eindelijk, het is gelukt om een klimfilmpje te maken met de drone. Omdat zekeren en met de drone spelen moeilijk te combineren zijn, kozen we voor een route die we niet moeilijk vonden. Overigens ben ik blij dat ik inmiddels van 5c/6a revalidatie-klimmen gepromoveerd ben naar 6b-revalidatieklimmen. Nog een maand rustig aan doen en ik kan weer los (fingers crossed)




We hebben gebruik gemaakt van de ‘active track’ functie van de drone, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De drone zou de klimmer keurig moeten volgen in die modus, maar raakt de klimmer toch geregeld kwijt, waardoor de drone-vlieger soms moet ingrijpen.